21 październik 2014

Składniki: -2 filety z kurczaka, -pół opakowania szpinaku, -3 ząbki czosnku, -pół kulki mozzarelli, -pieprz, sól, przyprawy. Wykonanie: Filety rozbijamy, tak, aby były dość cienkie. Solimy, doprawiamy pieprzem i ulubionymi przyprawami. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy szpinak, czosnek, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy pokrojoną w kostkę mozzarellę i mieszamy do czasu, aż ser się rozpuści i dokładnie połączy ze szpinakiem. Kiedy farsz jest już gotowy nakładamy go na kurczaka, następnie zawijamy w roladkę, spinamy wykałaczkami i panierujemy. Tak przygotowane roladki układamy w naczyniu żaroodpornym, wkładamy do piekarnika i pieczemy ok pół godziny w temperaturze 170 stopni. W miseczce rozrabiamy przecier pomidorowy z ¾ szklanki wody, dodajemy miód, zioła prowansalskie, sól, pieprz i 3 ząbki czosnku. Tak przygotowany sos kładziemy pod koniec pieczenia na roladki z plastrem mozzarelli. Podajemy świeżymi ziołami...

05 grudzień 2018
05 grudzień 2018
05 grudzień 2018
05 grudzień 2018
Reklama
    2011 © Copyright http://kobiecegadzety.pl

    [Regulamin] [Polityka Prywatności] [Reklama] [Kontakt] [O nas i Relacje Inwestorskie]


    Logowanie

    Wszelkie tresci w serwisie sa generowane przez uzytkownikow i wlasciciel portalu http://kobiecegadzety.pl nie bierze za nie odpowiedzialnosci. Jesli uwazasz, ze dodane tresci naruszaja jakiekolwiek prawo (w tym prawa autorskie)