12 styczeń 2017

Pyszna wariacja na temat kurczaka! Palce lizać! Pierś z kurczaka pokroić na 8 plastrów, a następnie rozbić je tłuczkiem do mięsa. Posypać solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i ostrą papryką - nie należy żałować pieprzu i czosnku. Na środek każdego kawałka piersi kłaść plaster żółtego sera i plasterek szynki. Kotlety złożyć na pół i spiąć wykałaczką - ja dodatkowo lekko zawijam boki piersi do środka, dzięki czemu ser nie wypływa w trakcie smażenia. Każdy kotlet kolejno obtaczać w mące, w roztrzepanym jajku, a na koniec w bułce tartej. Smażyć z obu stron na rumiano w gorącym oleju, a następnie zmniejszyć ogień, przykryć patelnię pokrywką i smażyć przez kilka minut, aż mięso nie będzie surowe i ser się rozpuści. Po usmażeniu delikatnie odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

14 wrzesień 2017
30 -0001
14 wrzesień 2017
14 wrzesień 2017
Reklama
    2011 © Copyright http://kobiecegadzety.pl

    [Regulamin] [Polityka Prywatności] [Reklama] [Kontakt] [O nas i Relacje Inwestorskie]


    Logowanie

    Wszelkie tresci w serwisie sa generowane przez uzytkownikow i wlasciciel portalu http://kobiecegadzety.pl nie bierze za nie odpowiedzialnosci. Jesli uwazasz, ze dodane tresci naruszaja jakiekolwiek prawo (w tym prawa autorskie)