20 marzec 2017

Składniki: 225 g masła w temperaturze pokojowej. 300 g cukru - najlepiej trzcinowego. 4 jajka. pół szklanki soku mandarynkowego. 2 łyżki skórki startej z mandarynki - dwie duże mandarynki. 250 ml jogurtu naturalnego. 200 g mąki pszennej. około 100 g wiórków kokosowych. 1 łyżeczka sody oczyszczonej. 1 łyżeczka proszku do pieczenia. szczypta soli. łyżka ekstraktu waniliowego.... Masło utarłam z cukrem na puszystą masę - dodałam po kolei jajka, ekstrakt waniliowy a także sok i skórkę z mandarynki. Wymieszałam - masa się rozwarstwi i będzie wyglądała na "zważoną". Tak ma być. Następnie dodałam jogurt i wiórki kokosowe - wymieszałam. Mąkę, sól, proszek do pieczenia i sodę wymieszałam w osobnej misce. Stopniowo dodałam mąkę i wymieszałam całość dokładnie. Masę przelałam do 2 małych foremek keksowych (można też użyć dużej formy na babę) i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C. Piekłam około 50 minut. Więcej na: http://niebowgebie.blox.pl/html

24 lipiec 2017
24 lipiec 2017
24 lipiec 2017
24 lipiec 2017
Reklama
    2011 © Copyright http://kobiecegadzety.pl

    [Regulamin] [Polityka Prywatności] [Reklama] [Kontakt] [O nas i Relacje Inwestorskie]


    Logowanie

    Wszelkie tresci w serwisie sa generowane przez uzytkownikow i wlasciciel portalu http://kobiecegadzety.pl nie bierze za nie odpowiedzialnosci. Jesli uwazasz, ze dodane tresci naruszaja jakiekolwiek prawo (w tym prawa autorskie)