18 maj 2017

Składniki: 1/2 główki włoskiej kapusty (około 800 g), 2 marchewki , 1 cebula, 100 g żółtego sera startego na tarce (duże oczka), 2 jajka , 2 łyżki bułki tartej, sól, świeżo mielony czarny pieprz , po łyżce posiekanej natki pietruszki i koperku , 1 łyżka masła , mąka krupczatka do obtoczenia - około 3-4 łyżki, olej do smażenia .... Kapustę drobno poszatkować, zalać wrzątkiem, posolić. Gotować do czasu, aż będzie miękka. Marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju. Wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę. Kiedy cebula się zeszkli dodać łyżkę masła i startą marchewkę. Smażyć do czasu, aż marchewka będzie miękka. Kapustę odcedzić, odcisnąć i przełożyć z powrotem do garnka. Dodać przesmażoną marchewkę z cebulą, ser, posiekaną natkę pietruszki i koperek. Doprawić solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Wymieszać. Dodać jajka i bułkę tartą. Dokładnie wymieszać. Do miseczki wsypać mąkę krupczatkę. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Z masy formować małe kotleciki. Obtoczyć w mące krupczatce i usmażyć z obu stron na złoty kolor.

29 maj 2017
29 maj 2017
29 maj 2017
29 maj 2017
Reklama
    2011 © Copyright http://kobiecegadzety.pl

    [Regulamin] [Polityka Prywatności] [Reklama] [Kontakt] [O nas i Relacje Inwestorskie]


    Logowanie

    Wszelkie tresci w serwisie sa generowane przez uzytkownikow i wlasciciel portalu http://kobiecegadzety.pl nie bierze za nie odpowiedzialnosci. Jesli uwazasz, ze dodane tresci naruszaja jakiekolwiek prawo (w tym prawa autorskie)