16 czerwiec 2017

Składniki na 6 sporych placków: 4 duże ziemniaki, 1 duża cebula, 1 jajko, 2 pełne łyżki maki pszennej, 100 g. boczku wędzonego w plastrach, 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku, 1 płaska łyżeczka suszonego majeranku, 1/3 łyżeczki mielonego, czarnego pieprzu, olej rzepakowy do smażenia... Przygotowanie: Boczek i cebulę kroję drobno, najpierw na niewielkiej ilości oleju podrumieniam boczek, po czym dorzucam cebulkę. Smażę razem do zrumienienia cebuli. Obrane ziemniaki ścieram na tarce z grubymi oczkami, dodaję do nich jajko, szczypiorek, majeranek i podsmażoną cebulkę z boczkiem. Dosypuję mąkę, doprawiam pieprzem i solą. Dokładnie mieszam. Rozgrzewam olej na dużej patelni i wykładam spore porcje ciasta, formując duże podłużne placki. Smażę je po ok. 3 minuty z każdej strony. Najlepsze są gorące.

16 czerwiec 2017
30 -0001
30 -0001
16 czerwiec 2017
Reklama
    2011 © Copyright http://kobiecegadzety.pl

    [Regulamin] [Polityka Prywatności] [Reklama] [Kontakt] [O nas i Relacje Inwestorskie]


    Logowanie

    Wszelkie tresci w serwisie sa generowane przez uzytkownikow i wlasciciel portalu http://kobiecegadzety.pl nie bierze za nie odpowiedzialnosci. Jesli uwazasz, ze dodane tresci naruszaja jakiekolwiek prawo (w tym prawa autorskie)