05 grudzień 2018

Zastosowań sody oczyszczonej jest niezliczona ilość. Zwalcza zgagę, czyści przypalony piekarnik i patelnię, oczyszcza organizm, a przede wszystkim dodajemy ją do pieczenia. Jednak soda oczyszczona ma jeszcze jedno, dość niespotykane zastosowanie – warto dodać ją do gotowania mięsa! Wystarczy pół łyżeczki sody oczyszczonej dodać do mięsa, które chcemy udusić lub ugotować. Dzięki temu mięso, szczególnie wołowe, ale i każde inne zmięknie dużo szybciej. Mięso będzie miękkie, soczyste i delikatne, a przy tym nie straci swojego smaku. Jeśli chcemy ugotować mięso jeszcze szybciej – użyjmy sody wcześniej. Posyp sodą kawałek mięsa i umieść w lodówce na ok. 3 godziny. Po tym czasie opłucz mięso z sody i ugotuj lub podduś. 1)Soda zamiast drożdży..... Soda oczyszczona doskonale sprawdzi się również w przepisach, które wymagają drożdży. Jeśli nie masz ich pod ręką, wymieszaj sodę i kwasek cytrynowy w proporcji 1:1 i dodaj zamiast drożdży. 2)Soda do gotowania ziemniaków...... Łyżeczkę sody możemy dodać również do gotujących się ziemniaków. Dzięki temu zachowają jasny, apetyczny kolor.

05 grudzień 2018
05 grudzień 2018
05 grudzień 2018
05 grudzień 2018
Reklama
    2011 © Copyright http://kobiecegadzety.pl

    [Regulamin] [Polityka Prywatności] [Reklama] [Kontakt] [O nas i Relacje Inwestorskie]


    Logowanie

    Wszelkie tresci w serwisie sa generowane przez uzytkownikow i wlasciciel portalu http://kobiecegadzety.pl nie bierze za nie odpowiedzialnosci. Jesli uwazasz, ze dodane tresci naruszaja jakiekolwiek prawo (w tym prawa autorskie)