05 grudzień 2018

Zastosowań sody oczyszczonej jest niezliczona ilość. Zwalcza zgagę, czyści przypalony piekarnik i patelnię, oczyszcza organizm, a przede wszystkim dodajemy ją do pieczenia. Jednak soda oczyszczona ma jeszcze jedno, dość niespotykane zastosowanie – warto dodać ją do gotowania mięsa! Wystarczy pół łyżeczki sody oczyszczonej dodać do mięsa, które chcemy udusić lub ugotować. Dzięki temu mięso, szczególnie wołowe, ale i każde inne zmięknie dużo szybciej. Mięso będzie miękkie, soczyste i delikatne, a przy tym nie straci swojego smaku. Jeśli chcemy ugotować mięso jeszcze szybciej – użyjmy sody wcześniej. Posyp sodą kawałek mięsa i umieść w lodówce na ok. 3 godziny. Po tym czasie opłucz mięso z sody i ugotuj lub podduś. 1)Soda zamiast drożdży..... Soda oczyszczona doskonale sprawdzi się również w przepisach, które wymagają drożdży. Jeśli nie masz ich pod ręką, wymieszaj sodę i kwasek cytrynowy w proporcji 1:1 i dodaj zamiast drożdży. 2)Soda do gotowania ziemniaków...... Łyżeczkę sody możemy dodać również do gotujących się ziemniaków. Dzięki temu zachowają jasny, apetyczny kolor.

30 -0001
05 grudzień 2018
05 grudzień 2018
05 grudzień 2018
Reklama
    2011 © Copyright http://kobiecegadzety.pl

    [Regulamin] [Polityka Prywatności] [Reklama] [Kontakt] [O nas i Relacje Inwestorskie]


    Logowanie

    Wszelkie tresci w serwisie sa generowane przez uzytkownikow i wlasciciel portalu http://kobiecegadzety.pl nie bierze za nie odpowiedzialnosci. Jesli uwazasz, ze dodane tresci naruszaja jakiekolwiek prawo (w tym prawa autorskie)