Przepis na niedzielny obiad - Cordon bleu z domowymi frytkami
Źródło: https://umniewkuchni.home.blog/2013/02/26/kotlet-szwajcarski-cordon-bleu

Szukasz pomysłu na wykwintny niedzielny obiad? Oto przepis na danie, które zasmakuje każdemu – Cordon bleu z frytkami domowej roboty!

Spodziewasz się gości w weekend i chciałabyś zaserwować im wyszukane danie? Oto przepis na przepyszny kotlet Cordon bleu, który możesz podać z frytkami domowej roboty i lekką sałatką.

Przepis na niedzielny obiad – Cordon bleu z domowymi frytkami

Składniki na 4 kotlety Cordon bleu:

  • 500 gram schabu,
  • 2 grube (lub 4 cienkie) plastry sera,
  • 2 grube plastry szynki (np. konserwowej),
  • 1 jajko,
  • bułka tarta,
  • ulubione przyprawy,
  • olej do smażenia.

Przygotowanie kotletów Cordon bleu:

Schab pokrój na 4 plastry. Każdy z nich rozbij i dopraw. Na jednej połowie rozłóż szynkę oraz ser i nakryj drugą połową mięsa, tak aby powstała kieszonka. Delikatnie obtocz w jajku i bułce. Na patelni rozgrzej olej (powinien mieć wysokość minimum 0,5 centymetra, aby dobrze przykryć kotlety. Smaż z obu stron na złoty kolor, a następnie przełóż na ręcznik papierowy, aby wchłonął nadmiar tłuszczu.

Kotlety możesz podawać z domowej roboty frytkami i lekką sałatką.

Smacznego!

Przepis na niedzielny obiad - Cordon bleu z domowymi frytkami
Źródło: https://umniewkuchni.home.blog/2013/02/26/kotlet-szwajcarski-cordon-bleu

Przepis pochodzi ze strony: https://umniewkuchni.home.blog/2013/02/26/kotlet-szwajcarski-cordon-bleu/

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj