Lekkie pączki z serka homogenizowanego
Lekkie pączki z serka homogenizowanego

Masz ochotę przekąsić coś słodkiego? W takim razie koniecznie wypróbuj przepis na lekkie pączki z serka homogenizowanego!

Lekkie pączki z serka homogenizowanego

Składniki na lekkie pączki z serka homogenizowanego:

  • 250 g serka homogenizowanego,
  • 2 jajka,
  • 1/2 szklanki cukru,
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego,
  • 1 szklanka mąki pszennej,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • szczypta soli,
  • olej,
  • cukier puder do posypania (opcjonalnie).

Przygotowanie lekkich pączków z serka homogenizowanego:

  1. Wymieszaj serki homogenizowane, jajka, cukier i ekstrakt waniliowy. Użyj trzepaczki, aby składniki dobrze się ze sobą połączyły.
  2. Do masy dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz szczyptę soli. Delikatnie wymieszaj składniki do momentu uzyskania jednolitego ciasta.
  3. Przykryj miskę ściereczką i pozostaw w ciepłym miejscu ciasto na około godzinę, aby urosło. Masa powinna podwoić swoją objętość.
  4. Na dużej patelni rozgrzej olej. Zanurz łyżkę w wodzie, a następnie nakładaj porcje ciasta do gorącego oleju.
  5. Smaż pączki z obu stron na złoty kolor. Odsącz na papierowym ręczniku, aby pozbyć się nadmiaru oleju.
  6. Jeśli masz ochotę, możesz posypać pączki cukrem pudrem.

Puszyste pączki o delikatnym smaku serka homogenizowanego możesz podać na śniadanie, podwieczorek lub jako słodki przysmak na specjalne okazje. Smacznego!

Lekkie pączki z serka homogenizowanego
Lekkie pączki z serka homogenizowanego

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj