Przygotuj w weekend przepyszne ciasto Kinder Country bez pieczenia, a nie pożałujesz!
Jesteś fanką deserów inspirowanych popularnymi słodkimi przekąskami? W tym razie koniecznie wypróbuj przepis na przepyszne ciasto Kinder Country bez pieczenia. Zniknie z talerza w mig!
Przepyszne ciasto Kinder Country bez pieczenia
Składniki na przepyszne ciasto Kinder Country bez pieczenia:
- 350 ml śmietanki 30%,
- 1 opakowanie serka mascarpone (250 gram),
- 250 gram herbatników maślanych,
- 2 tabliczki białej czekolady,
- 2 tabliczki mlecznej czekolady,
- 3,5 szklanki płatków śniadaniowych Nestle Kangus lub pszenicy ekspandowanej.
Przygotowanie ciasta Kinder Country bez pieczenia:
Białą czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i ostudź. 200 ml śmietanki ubij na sztywno, dodaj serek mascarpone i zacznij miksować na wolnych obrotach. Powoli wlewaj białą czekoladę i miksuj, aż wszystkie składniki połączą się ze sobą. Do masy wysp 3 szklanki płatków Kangus i wymieszaj szpatułką.
Mleczną czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i ostudź. 150 ml śmietanki ubij na sztywno, dodaj roztopioną czekoladę i wymieszaj delikatnie, aby składniki się połączyły.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na dnie herbatniki. Wlej masę z białą czekoladą, wyrównaj i przykryj drugą warstwą herbatników. Wylej masę z mleczną czekoladą, a na wierzchu rozsyp resztę płatków Kangus. Wstaw do lodówki na minimum 2 godziny, aby ciasto stężało.

Przepis: https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-kinder-country,117118,jomonika.html