szybka pizza z patelni

Naszła Cię ochota na pizzę, ale nie masz pod ręką drożdży? Wypróbuj banalny przepis na pizzę z piekarnika, która wychodzi każdemu!

Pizzę uwielbiają niemal wszyscy! Zajadają się nią zarówno dorośli, jak i dzieci. Jej wykonanie jest bardzo proste, jednak dość czasochłonne, z uwagi na ciasto, które potrzebuje około 40 minut na wyrośnięcie. Na szczęście nie musisz tyle czekać! Wypróbuj przepis na pizzę z patelni, którą robi się bardzo szybko, a jej smak jest obłędny!

Pyszna & szybka pizza z patelni. Musisz ją spróbować!

Pizzę z patelni zrobisz w zaledwie 15 minut. Do jej przygotowania nie potrzebujesz drożdży! Wystarczy teflonowa patelnia, 4 składniki na ciasto, koncentrat pomidorowy i Twoje ulubione dodatki.

Składniki na spód do pizzy z patelni:

  • 1 szklanka mąki pszennej (typ 450 lub 550),
  • 4 łyżki oleju lub oliwy z oliwek,
  • 3-4 łyżki ciepłej wody,
  • 0,5 łyżeczki soli.

Składniki na wierzch pizzy z patelni:

  • koncentrat pomidorowy lub passata,
  • szynka, salami lub kiełbasa,
  • pieczarki, cebula, pomidory
  • ulubiony ser,
  • ulubione przyprawy, np. oregano, bazylia, czosnek granulowany,
  • opcjonalnie: świeża bazylia lub rukola.

Przygotowanie pizzy z patelni:

Wymieszaj ze sobą mąkę, sól, olej i wodę. Zagnieć ciasto, a następnie rozwałkuj. Podsmaż krótko na patelni teflonowej z obu stron. Ciasto posmaruj koncentratem, połóż na wierzch podsmażone pieczarki z cebulą, mięso, plastry pomidora oraz ser, posyp przyprawami i smaż pod przykryciem przez kilka minut.

Na koniec możesz przyozdobić pizzę listkami świeżej bazylii lub rukoli.

Smacznego!

szybka pizza z patelni

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj